SH Analizi (Soxhlet-Henkel), çiğ sütün doğal asitlik derecesini belirlemek amacıyla yapılan kimyasal bir testtir. Sütün tazeliğini, işlenmeye uygunluğunu ve ısıya dayanıklılığını değerlendirmek için kullanılır.

SH Analizi Neden Yapılır?

  • Sütün kalitesini ve tazeliğini belirlemek
  • Asitlik derecesini ölçmek
  • Sütün pastörizasyon ve işlemeye uygunluğunu değerlendirmek
  • Gıda güvenliği ve üretim süreçlerinde ön kontrol sağlamak

SH Analizi Nasıl Yapılır?

  1. 10 mL çiğ süt, 20 mL saf su ile seyreltilir.
  2. Üzerine 3 damla fenolftalein indikatörü eklenir.
  3. Karışım, 0.25 N NaOH (sodyum hidroksit) çözeltisi ile pembe renk oluşana kadar titrasyon yapılır.
  4. Harcanan NaOH miktarı, SH derecesini verir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
OTOMATİK SH BÜRETİ 0-25 ML OTOMATİK SH BÜRETİ 0-25 ML, Gerber Instruments 07.0100
OTOMATİK SH BÜRETİ 0-25 ML

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.